Premijer Andrej Plenković posjetio FPZG povodom Dana planeta Zemlje

Svaki dan prilika je za raspravu na Fakultet političkih znanosti, no rijetke su prigode kada na predavanju možete raspravljati s predsjednikom Vlada Republike Hrvatske. Studenti, profesori i stručnjaci s premijerom Andrejem Plenkovićem na Svjetski dan planeta Zemlje raspravljali su o ozbiljnosti klimatskih promjena i tome kakav može biti odgovor politike, a kakav društva u cjelini. Naše kamere donose vam dio atmosfere iz prepune A dvorane.

Uz raspravu studenata i premijera, povodom Dana planeta Zemlje prijepodne je na Fakultetu političkih znanosti održan Klimatski kolaž - znanstvena, interaktivna i krativna radionica koja je osmišljena tako da na zabavan i pristupačan način osvijesti ljude o problemu klimatskih promjena.

Sudionici su imali priliku u kratkom vremenu shvatiti koji su uzorci i posljedice klimatskih poremećaja i kako učinkovito djelovati na taj problem. Ovaj edukativni alat kojim se razvija kreativnost i komunikaciju sudionika osmislio je Cédric Ringenbach, pod Creative Commons licencom.

Sudionici su podjeljeni u ekipe od 4-8 igrača. Karte koje predstavljaju različite komponente klimatskih promjena se slažu na stol te igrači zajednički pokušavaju pronaći uzročno-posljedične veze između karata, tako da ih na kraju ispravno slože i povežu.

Novinar: Dario Topić

Snimatelji: Petar Kleščić, Karmen Levar, Karin Sergo