CO2MPENSATING BY PLANTING

Projekt CO2MPENSATING BY PLANTING organiziraju Savez izviđača Hrvatske, tvrtka HEARTH i Hrvatske šume kao inovativni odgovor na posljedice klimatskih promjena koje prepoznajemo kao jednu od najvećih prijetnji čovječanstvu danas.

Ovo je prvi ovakav program u Hrvatskoj, ali i čitavoj regiji, a namijenjen je tvrtkama i drugim organizacijama koje sadnjom stabala žele nadoknaditi proizvedene emisije CO2 i neutralizirati vlastiti ugljični otisak te postati pozitivan primjer brige za okoliš i zajednicu. Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim šumarskim institutom, Energetskim institutom Hrvoje Požar i Centrom za klimatološka istraživanja pri PMF-u.

Pokrovitelji prvog hrvatskog programa za nadoknadu proizvedenih emisija CO2 sadnjom stabala su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

A dok se svjetske vođe pokušavaju dogovoriti o potezima za ublažavanje klimatskih promjena, ne morate čekati da nešto učinite sami! Primjerice, možete odmah sada posaditi svoje stablo. Benjamin Mihoci i Ivan Ivanović vode vas na mjesto gdje rupa u zemlji čeka na vašu sadnicu!