Televizija Student javno emitira program svakog dana od podneva do ponoći, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini. Osim vlastitog kanala, web portala i društvenih mreža, svake subote emitiramo i mozaično-informativnu emisiju u programu HTV4. Televizija Student je studentski neprofitni medij te je pod tim imenom kao medijska usluga službeno registrirana u Upisniku Agencije za elektroničke medije.

Gdje nas možete pratiti?

  • Kanal TV Student na Iskonu na broju 708
  • Video-stream na web stranici i YouTube kanalu
  • Svake subote na HTV4 u 14:10 - emisija "Televizija Student"
  • Na mobilnim uređajima, tabletima i pametnim telefonima, uz korištenje aplikacije IskonTV.Player
  • Na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu gdje, osim što raspravljamo o bitnim temama, redovito možete vidjeti i naše članove u radnom, ali i nešto opuštenijem izdanju

Tko smo?

Televizija Student mala je, ali punokrvna televizijska redakcija koja je krenula kao studentski projekt u podrumu Fakulteta političkih znanosti i prerasla u jedinu studentsku televiziju u širokom krugu okolnih zemalja koja svakodnevno emitira program. Rezultat smo entuzijazma i rada studenata te snažne mentorske ruke koja je cijeli projekt uobličila. Od 6. studenog 2012. kada je naša priča počela, studenti nisu stali i zato se možemo pohvaliti kako emitiramo isključivo sadržaje koje su sami proizveli: priloge, emisije, dokumentarce, intervjue, specijalne emisije. Ideja je krenula iz želje da se mladim budućim novinarima omogući praksa, kako bi u svijet televizijskog novinarstva zakoračili potpuno spremni. Danas smo prerasli u mali pogon koji neumoljivo traga za studentskim temama i spremno izlaže stavove mladih!

Naš je stil drugačiji - u programu možete vidjeti mlade kako govore o temama koje zanimaju mlade na način na koji ih vide oni sami, čime popunjavamo ”generacijsku rupu” koja je vječno prisutna u hrvatskom medijskom prostoru. Ovdje mladi dobivaju prostor u kojem mogu izraziti sve svoje želje, neslaganja, ideje i mišljenja na nešto neformalniji način. Ipak, naši novinari uvijek poštuju profesionalne novinarske kriterije i etiku. Profesionalizam nikad ne zaboravljamo!

Što radimo?

Svakodnevno za vas proizvodimo sadržaje u kojem obuhvaćamo razne teme vezane za studente. Bavimo se aktivnostima mladih i njihovim problemima, studentskim sportom, temama iz akademske zajednice, pričamo o mogućnostima za zapošljavanje, kreativnim umjetnostima i digitalnim vještinama, promoviramo znanost i dajemo medijski prostor kolegama koji su u Hrvatskoj u sklopu Erasmus programa razmjene. Dakle, nema što ne pokrivamo i sve to uz vječni smiješak na licu.

IMPRESSUM

Osnivač i nakladnik:
Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Voditeljica projekta:
dr. sc. Tena Perišin, prof.

Glavni urednik:
Kristian Došen