Kultura nije tortura 10/12 (2021)

Nova epizoda emisije Kultura nije tortura donosi inspirativne priče o scenskoj izvedbenoj umjetnosti. Za svaki umjetnički poziv potrebno je odricanje, disciplina, ali ponajviše strast koja nas potiče da svijetu pokažemo što imamo za reći. 

Baletna solistica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Anamarija Marković život je posvetila baletnoj umjetnosti, koja, iako se čini kao idealna bajka, često je vrlo izazovna za tijelo i um. 

Kazališna diva Jelena Miholjević prvi put je stala na scenu kada je bila posve mala i od tog trenutka oživljavanje uloga polako je postajala njezina najveća strast. U rubrici 360 stupnjeva otkrila je pojedinosti iz svog privatnog i profesionalnog života za koje sigurno niste znali.

Talentirani studenti Akademije likovnih i Akademije dramskih umjetnosti ove godine su briljirali na izboru za prestižnu Rektorovu nagradu. S nagrađenim dramskim tekstom Ane Dragozet i rekvizitima Studija Rozi ubrajaju se u 186 nagrađenih studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Mlada akademska kiparica Manuela Pauk izrađuje šaljive i zanimljive skulpture životinja, a svaka od njih ima svoju priču s prenesenim značenjem.

Udobno se smjestite jer smo posebno za vas upalili svjetla naše pozornice!

 

Autori:

urednica: Tara Šitum

realizatorica: Anja Kadoić