Sveučilište u Zagrebu dio je novonastajućeg Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova – UNIC

Promo video UNIC

Uz sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine i Sveučilišta iz Njemačke, Turske, Nizozemse, Španjolske, Irske, belgije, Finske i Sveučilište u Rotterdamu koje je koordinator UNIC saveza. Koordinator projekta na razini Sveučilišta u Zagrebu je Pravni fakultet. 

"Cilj je omogućiti stvaranje novog europskog sveučilišta, u okviru Europskog obrazovnog prostora, koje će omogućiti bitno povećanje mobilnosti i uključenosti studenata te pridonijeti stvaranju oglednog modela uključive edukacije usmjerene na rješavanje problema postindustrijskih gradova i sve raznolikijeg europskog društva."

Projekt ima tri glavne komponente: Međusveučilišni kampus (UNIC Campus), Akademiju izrazite raznolikosti (Superdiversity Academy) i Gradski laboratorij (City Labs). 

Kako bi bili u tijeku što sve donosi i mijenja UNIC projekt, njegovim događajima i aktivnostima, registrirajte se na primanje letka koji će se objavljivati svakih 6 mjeseci: http://eepurl.com/hs-dAL

Više o projektu saznajte na: https://www.unic.eu/en

Jedna aktivnost u okviru UNIC projekta je i Creathon, kreativni maraton. Misao vodilja Creathona jest omogućiti studentima proaktivno sudjelovanje u UNIC-a i njihovo uključivanje u realizaciju projekta.