Televizija Student na radionici mobilnog novinarstva u Splitu

Televizija Student ponovno je aktivna! Profesorica Tena Perišin i Dejan Oblak održali su radionicu mobilnog novinarstva na konferenciji Communication & Media Days Split 2024. Radionica je istaknula mobilni telefon kao brz i efikasan alat za stvaranje televizijskih priča, što je u skladu s modernim trendovima.

Sudjelovali su studenti s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku i Studija komunikacija i medija u Splitu. Timovi studenata samostalno su snimili i montirali kratke televizijske priloge u roku  jednog dana te uspješno prezentirali svoje radove prije zatvaranja konferencije.

Radionica je završila s ukupno pet kratkih televizijskih priča različitih tematika. Prva je o Varošu, jednom od najstarijih i najšarmantnijih kvartova Splita, poznatom po svojim uskim ulicama i autentičnom dalmatinskom duhu gdje tradicija i moderan život pokušavaju koegzistirati.

Druga je priča imala sličnu tematiku, onu o promjenama stare gradske jezgre, ali i grada Splita općenito; o pritiscima sve veće urbanizacije i betonizacije i njihovom utjecaju na društvo.

Sve u svemu, život u Splitu se mijenja. Grad je to koji odiše jedinstvenom mješavinom povijesti, kulture i mediteranskog šarma, a kako je on izgledao nekada i kako sada pitali smo one koji to najbolje znaju - Splićane.

Stara gradska jezgra nije samo za turiste i ugostitelje. U davnoj povijesti, čak četvrtina je trebala služiti javnom dobru i općoj upotrebi. Iako su ta vremena prošla, na splitskom Peristilu se smjestio jedan fakultet...

Za sam kraj, donosimo opuštanje i čisti užitak uz tradicionalnu dalmatinsku igru picigina. Ova popularna morska igra potiče iz Splita, a najpoznatija je na plaži Bačvice gdje se svakodnevno mogu vidjeti spektakularna dodavanja i akrobatski skokovi, a sve u cilju zadržavanja loptice u igri.